Aktív iskola: Sportnap az alsóban és a felsőben

Az Aktív iskola program keretében sportnapot tartottunk a Petőfiben. Iskolánk immár a második tanévét tölti az Aktív iskola országos programban, melynek keretein belül került sor a tavaszi sportnap megrendezésére. Ennek célja az önfeledt, jókedvű mozgás és játék volt. Sokféle mozgásforma közül választhattak a gyerekek. Alsós és felsős diákjaink külön helyszínen vehettek részt a mozgás szeretetét elősegítő programokon.

Felsős diákjaink négy helyszínen választhattak a játékok közül. Célkitűzésünk volt, hogy a fizikai kihívások mellett a szellemi játékok is teret kapjanak. A programot a testnevelők állították össze és  minden kolléga, lelkes diák közreműködött a szervezésben. A tanulók ezen programok közül választhattak: röplabda, tollaslabda, asztalitenisz, teqball, szkander, just dance, célba dobás, sakk, jenga stb.. Minden diák megtalálhatta a kedvének megfelelő mozgásformát, logikai kihívást.

Iskolánk alsó tagozatában a negyedikes osztályfőnökök voltak a szervezők, segítőik pedig a napközis kollégák és a kiválasztott negyedikes tanulók.

Az időjárás felülírta az eredeti tervet, így az eseménynek iskola tornatermei, tantermei és az udvar, és egy kis futásra/sprintre a Liget adta a helyszínt. Közös bemelegítés után hét helyszínen sportolhattak a gyerekek, majd a Ligetben a futópályán mutathatták meg gyorsaságukat. A palettán szerepelt kötélhúzás, célba dobás-rúgás kosárlabdázás, súlyzós feladat, hulahopp és kidobócska. Nem volt olyan izomcsoport, amit ne mozgattak volna meg

Az iskola közössége sikeres délelőttöt töltött el mozgással, játékkal!

Hajrá Petőfi!!!