Jutalomkirándulás

A Petőfi Iskola Diákegyesülete október 20-án jutalomkirándulást szervezett Budapestre a különböző tanulmányi versenyeken szép eredményekkel büszkélkedhető, valamint közösségi munkában kiemelkedő felsős tanulók számára.

Az úticél az Országház látogatása volt, melyet F. Kovács Sándor képviselő úr támogatásával térítésmentesen tekinthették meg a diákok. Nagy volt az izgalom, hisz a gyerekek először jártak az ország leghíresebb épületében. Az idegenvezető nagyon tartalmas és érdekes séta keretében mutatta be a parlament termeit, az ott őrzött ereklyéket. A tanulók csodálattal nézték a Szent Koronát, a királyi jogart, az országalmát, a koronázási kardot, és még szemtanúi lehettek egy őrségváltásnak is. Az építészeti érdekességek mellett rendhagyó történelem órának is felfogható volt a tárlatvezetés, hiszen történelmi királyainkról is érdekes információk hangzottak el.

A Parlament megtekintése után a Halászbástyán tettek rövid sétát a tanulók, ahol megcsodálhatták Budapest gyönyörű panorámáját.

Tartalmas, örök élményt nyújtó napot töltöttünk el mi, petőfis dákok!