Aktív Közlekedés hete (október 16-20.)

Hurrá! Aktív Iskola vagyunk!

Az Aktív Közlekedés hete Magyar Diáksport Szövetség „Aktív Iskola” elnevezésű mozgásösztönző programjából nőtte ki magát. A program célja az, hogy megfelelő környezetet, programokat biztosítsanak az intézmények a testmozgáshoz, mellyel fejlődik a gyermekek mentális és fizikális állóképessége.

Mit is jelent ez gyakorlatban?

–  A diákokat a testnevelés órákon kívül is arra ösztönözzük, hogy mozogjanak, például tanítás előtt, egyes tanórákon, tanórai szünetekben vagy a délután folyamán.

–  A program keretében vállaljuk, hogy a korábbiakhoz képest több és változatosabb mozgás- és sportlehetőséget biztosítunk iskolai keretek között.

A komplex program bizonyíthatóan kialakítja a diákokban a mozgás szeretetét, közösségépítő erővel hat, s a tanulók iskolai eredményei is javulnak a rendszeres, közösségben történő sportaktivitások hatására.

Aktív Közlekedés hetében megvalósuló programok:

– Plakáttervezés közlekedési tematikával. Az elkészült munkák az aulában kerültek kiállításra, felhívva a figyelmet a biztonságos és elővigyázatos közlekedésre.

– Érkezz egész héten kerékpárral az iskolába! A tanulókat arra motiváltuk, hogy a kerékpárjukkal érkezzenek iskolába. A rendszeres testmozgás népszerűsítése mellett a fenntartható közlekedésre is neveltük a diákságot a mindennapos kerékpárhasználattal.

– Közlekedési akadálypálya feladat során az iskola udvarán a tanulók a testnevelés órák keretében mérhették fel rátermettségüket a kerékpárnyeregben. Ehhez a programhoz kapcsolódott a kerékpár felszereltségre vonatkozó kötelező KRESZ ismertetése a diákokkal, s biciklijeik szakszerű ellenőrzése rendőri közreműködéssel.

– Az aktív közlekedés szeretetére nevelő programsorozat részeként a „Szelfizz a bicikliddel!” szlogenű feladat arra ösztökélte a tanulókat, hogy örökítsék meg kerékpárhasználatuk egy-egy pillanatát.

– Végezetül közlekedési tesztek kitöltésére került sor az osztályfőnöki órák keretében, amely segítségével a tanulók felmérhették a meglévő és újonnan szerzett tudásukat a szabálykövető és elővigyázatos kerékpárhasználatra vonatkozóan.

Örömmel jelenthetjük ki, hogy az Aktív Közlekedés hetében megvalósult a szabályos, biztonságos közlekedés népszerűsítése. A programsorozatban az iskola teljes közössége lelkesen részt vett. Energikusan várjuk a következő alkalmat!