Palántás kirándulás

Október 1-én fél hét tájban, 44 petőfis diák izgatottan várta, hogy megérkezzen Zoli bácsi és elvigye őket egy Gyöngyös környéki, egész napos kirándulásra. A kísérő tanárok aggodalommal kémlelték az eget és csak reménykedni tudtak abban, hogy az időjárás a kegyeibe fogadja a kirándulókat. Már Törökszentmiklósnál látszott, hogy szebb időt nem is kívánhattak volna erre a napra.

Az első állomás a Mátra Múzeum volt, ahol két, felkészült múzeumpedagógus mutatta be a Mátra természeti szépségeit. A múzeum gazdag anyagából sajnos csak ízelítőt kaphattunk, mert, ahogy a régi öregek mondták: „Váróterem van, de váró vonat nincs”. Ugyanis 11 órakor indult a mátrafüredi kisvasút mozdonya a félórás útjára, többek közt a kevi diákokkal a „fedélzetén” és el kellet azt érni. Mindenki választhatott, hogy nyitott vagy fedett kocsiban szeretne utazni.

Mátrafüreden az Adrenalin Park volt az úti cél, ahol a gyerekek kipróbálhatták a nyári bobpályát, bónuszként pedig a libegőn is utazhattak a sástói kilátóig. Az 52 méter magas kilátó leküzdése szabadon választható volt, a csoport fele, ha lihegve is, de győzedelmeskedett, a többiek lentről szurkoltak nekik.

A program végén ellátogattak a gyöngyösi „okos Mekibe”, ahol étkezés előtt számot kellett adniuk számítógépes ismereteikről. Végül azért mindenki hozzájutott a rendeléséhez, igaz a személyzet néhány tagjának vércukorszintje közben határérték felé emelkedett. 🙂

Este fél nyolcra értek haza, bevallásuk szerint, nagyon jól érezték magukat! Tavasszal az alsós Palánta tagokra vár, remélhetőleg, hasonlóan örömteli kirándulás.

Facebook galéria