Jutalomkirándulás

A Petőfi Iskola Diákegyesülete szeptember 10-én jutalomkirándulást szervezett Ópusztaszerre a különböző tanulmányi versenyeken szép eredményekkel büszkélkedhető alsós és felsős tanulók számára.

Úti célunk első állomása a Nemzeti Történelmi Emlékpark volt, ahol a szabadtéri néprajzi múzeum (Skanzen) házai között járva részesei lehettünk az egykori paraszti világnak, megtekinthettük a két világháború közötti időszak községi adó- és postahivatalát, bírói, csendőri szobáját. A tanyai iskolában érdeklődve vizsgálgattuk a régi tankönyveket, taneszközöket, a szatócsboltban pedig a „retró” édességek sokaságából válogathattunk. A főépületben a Feszty körkép létrejöttének történetével ismerkedtünk meg, de a millennium korának hangulatát idéző két promenád is felejthetetlen élményt nyújtott.

A nagyon érdekes látogatás után folytattuk utunkat Csongrádra, ahol a Népek Háza Babamúzeumban, az Európa szerte egyedülálló kiállításon négy földrész közel háromszáz, népviseletbe öltöztetett babáját csodálhattuk meg.

Tartalmas, örök élményt nyújtó napot töltöttünk el mi, petőfis dákok!