Alsós sportnap (2021.09.24.)

Szeptember 24-én délután rendezte meg a Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola a szinte hagyományossá vált sportnapját. A felső tagozatosok az iskolában szervezték, míg az alsósoknak a Városi Sportpálya adott otthont erre a néhány órás mozgásra.

Magyarországon 1500 iskola vett részt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által életre hívott, ma már Európai Diáksport Napja (ESSD) néven futó pénteki programban, melynek során az MDSZ mozgásra hívta a hazai általános és középiskolákat, amelyek között csaknem 20 millió forint értékben osztanak majd ki díjakat.

Az MDSZ-nek az a legfőbb célja, hogy ezen a napon “színes, sokféle aktivitásban” vehessenek részt a diákok. Ennek a napnak arról kell szólnia, hogy a diákok legalább két órán keresztül “élményszerű” sportolást végezzenek.”

A petőfis kisdiákok –az alsó tagozat- először a TVSE kick-box szakosztályának tagjaival bemelegítettek Bíró László irányításával. Majd megtanulhatták a sportág néhány alapmozgását.

Ezután Gyarmatiné Laskai Anikó TVSE lovasedző vezetésével Simon Judit petőfis diák tartott bemutatót a futószáras lovaglásban.

Ezután következtek az igazi játékok és mozgások. A gyerekek 3 állomáson próbálhatták ki magukat évfolyamonként és osztályonként mozogva:

Nagy Anikó vezetésével futhattak a gyerkőcök 2021 métert osztályonként a lányok és a fiúk.

Erdősné Sindel Olga Mini Exatlon pályát készített a gyerekeknek, ahol a gyorsaságot, ügyességet is próbára tehették a résztvevők.

A műfüves pályán Lázár Miklós és Kormos János TVSE edzők a labdával végzett feladatokat ismertették a gyerekekkel.

A délutáni mozgás rendkívül élménydús volt az apróságoknak. Kellemesen elfáradva zárták a hetet és láthatóan szívesen mozogtak együtt.

Képgaléria