Egészségnevelési napok

Ha november, akkor az egészségnevelési napok változatos programjaival hívjuk föl évről-évre tanulóink figyelmét a testi-lelki és mentális egészségünket érintő,  elsősorban megelőzési lehetőségekre. A rendezvények célja, hogy az iskola helyi tantervében is előírt egészségnevelési feladatokat, nevelési célokat a tanórai kereten kívül, játékos formában, gyakorlatközpontúan valósítsuk meg. 

Az idei év aktualitása sajnos adta magát, így minden évfolyamon a  fő téma a COVID járványhoz kapcsolódott. Felsőben plakátok készítése volt a beugró, majd egészséggel kapcsolatos rejtvények, játékos feladatok segítségével vetélkedve idéztünk föl sok aktuális ismeretet a gyerekek mindennapjaiból, különös tekintettel az érvényben lévő iskolai, közösségi szabályokra. Az osztályok munkái az aulában felállított paravánokon kaptak helyet, ily módon  is ráirányítva  a figyelmet a megelőzés fontosságra.

„Legyen minden nap mézes nap!” Ez a szlogenje egy országos, a méz fogyasztását és a méz egészségre gyakorolt jótékony hatását népszerűsítő kampánynak. Természetes volt, hogy ennek megfelelően a tanulók mézes uzsonnát és különböző gyógy- illetve gyümölcsteákat fogyasztottak a verseny közben.  Ehhez járultak hozzá felajánlásaikkal: Tóthné Szeged Betti, Kiss István és Kalmár László helyi termelő. 
Köszönjük önzetlen segítségüket!

A sikeres délutánokat felsőben a biológia-földrajz, míg a kisebbeknél az alsós munkaközösség tagjai szervezték. A közösségek másfajta együttmunkálkodásával ugyan, de ezeken a délutánokon mindannyian részesei és nyertesei lettünk egy szép hagyomány felelevenítésének.