Egészségnevelési hét a Petőfi alsóban (2020. november)

A 4. évfolyam osztályai előzetesként kapták, hogy egymásnak készítsenek feladatokat. A 4.a-sok már hétfőn elkezdték a programokat. Papírmozaikból készített zöldségekből, gyümölcsökből egy zöldség-, gyümölcskosarat állítottak össze. Az egészségügyi versenyt rendhagyó módon rendezték meg. A hiányzó tanulók online kapcsolódhattak be a programba, ezért az egy kicsit eltért a megszokottól. A feladatok között volt szókereső, villámkérdés, bingó, célbadobás, ételkóstoló.

Egészségnap a 4.b osztályban.

Több napon át terveztük és valósítottuk meg a nem szokványos egészségnevelési hét programját. Informatika órán “diafilmet” kellett készíteni ezzel kapcsolatban. Tesi órán az egészséges mozgásé volt a főszerep, míg rajz órán szebbnél szebb gyümölcstálakat festettünk. Elkészítettük a másik két osztálynak a célbadobó játékot, illetve a kapott feladatlapokat megoldottuk. Zárásként igazi gyümölcstálakat készítettünk, szigorúan betartva a maszk és kesztyű használatát! Madarász Katika is meglepett bennünket egy tál finom salátával. A hiányzó tanulók videókapcsolatban voltak velünk, akik nem tétlenkedtek, mert otthon ők is elkészítették a maguk salátáit gyümölcsből.

4. c Totó az egészséges életmódról. Testnevelés órán a kedvenc játékunkat: királylabdát játszottunk. Volt mézes reggeli.

A harmadik évfolyam is a nagyobbakat követve készítette az egészség totót és kereste a szókereső feladványban a zöldséget, gyümölcsöt, és testrészeket. Gyümölcstündér puzzle és fotó színesítette a hetet. Néztünk egészségneveléssel kapcsolatos oktató videót az okosdoboz.hu oldalán pl. Különleges ábécé az ételekben; Gágogó talpak; Forró homlokok. A testnevelés órán is nem mindennapi „tornaórás” mozgást végeztünk: gyerekjóga, hiszen elcsendesedni is tudni kell!! Kérünk még ilyen hetet/napokat!! Kedves egészségünkre váljék!!

A többi évfolyam is hasonló ötletes feladatokkal, játékokkal készült a novemberi programra.