Lázár Ervin Program (LEP)

2020. januártól az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) évente egy alkalommal, minden általános iskolásnak olyan tanórán kívüli programokon való részvételt biztosít, amelyek révén játszva, szórakozva bővíthetik ismereteiket.

A programba történt regisztrálást követően kezdődött el iskolánkban is az egyes évfolyamok számára ajánlott előadások szervezése.

Így jutottak el a 6. évfolyamosok a Fővárosi Nagycirkusz egyik szombati előadására. (Részletek a honlapunkon)

Az ötödikesek pedig Békéscsabán, a Jókai Színházban a ,,Rigócsőr királyfi” c. mesemusical részesei voltak.

Az előadás, a magas színvonalú művészi munka eredményeként valódi élményt nyújtott a gyerekeknek. Végig érezhető volt, hogy a középpontban a diákok igényes szórakoztatása állt. A szervezettség, az előadás időtartamának megválasztása teljes összhangban állt a tanulók életkori sajátosságaival. Az osztályfőnöki órákon előzetesen természetesen beszéltünk a helyszínekről, a kulturált viselkedésről. Nagy örömmel láttuk, hogy szinte mindannyian az alkalomhoz illő öltözékkel is megtisztelték a programokat, a művészeket, és önmagukat is.  A gyerekek véleménye egyértelműen pozitív volt, nem győzték megfogalmazni az átélt érzéseiket. Izgatottan várják a folytatást.

Köszönjük, hogy egy fantasztikus élmény részesei lehettünk!