Pályaorientációs nap – alsósok beszámolója (2019.11.22.)

Az idei tanévben ismét lehetőséget kaptunk arra, hogy –  az általános iskolák a tanév rendjéről szóló rendelet alapján –  egy tanítási napot kizárólag pályaorientációs célra használjunk fel. Élve ezzel a lehetőséggel iskolánk november 22-én pályaorientációs napot tartott, ahol a diákok különböző formában, helyszíneken, életkoruknak megfelelően ismerkedhettek az egyes szakmákkal. Legfőbb célja ennek a napnak, hogy elősegítse a tanulók ismereteinek, tapasztalatainak bővítését a munka különböző színterein, megkönnyítve ezzel a majdani pályaválasztási döntés meghozatalát.

Az alsó tagozatos tanulók első sorban a szülők munkahelyeire, helyi vállalkozókhoz/vállatokhoz látogattak el, és az iskolai pályaorientációs napon vettek részt. Emellett a tantermekben sok-sok beszélgetés, játék –főleg az Amerikából jöttem, mesterségem címere – , mese, feladvány, puzzle várta őket és tette még színesebbé, érdekesebbé ezt a napot számukra.

A teljesség igénye nélkül:

1. évfolyam volt a Nótás vendéglőben, azt követően a Bíka bringában  kulcsot másoltak és defektet szereltek. Megnézték videón a rendőr szakma rejtelmeit. Végül ellátogattak a Május 1. Ruhagyárba, ahol a szabás-varrás kihívásait ismerték meg.

2. évfolyam a magyar népmesékben, betűrejtvényekben is kereste a mesterségeket. Osztályonként a város több pontján vendégeskedtek: Zám Műszaki, Tesco, Napfény Optika, COOP szuper Áruház

A 3. évfolyam a tűzoltóság, a tűzoltók munkájával ismerkedtek meg. A szóbeli bemutatás után lehetőség volt kérdezni is, ahol nagyon érdekes kérdéseket is feltettek a gyerekek. A legnagyobb sikere az eszközökkel való ismerkedésnek, azok kipróbálásának volt.

A 4. évfolyam tanulói a Petőfi téri épület helyszíneit keresték föl.

Itt ragadja meg az alkalmat alsó tagozat iskola közössége, hogy KÖSZÖNETET MONDJON azoknak, akik vendégül látták gyermekeinket, engedtek bepillantást munkájukba, titkokat árultak el, … 🙂