PDE jutalomkirándulások – Nyíregyházi Állatpark

Szeptemberi jutalomkirándulás

Még alig kezdődött meg az iskola, máris jutalomkiránduláson vehettek részt szeptember 13-án és 20-án azok a diákok, akik az elmúlt tanév során szép bizonyítvánnyal tértek haza, illetve kiemelkedően teljesítettek a különböző versenyeken. Alsóból és felsőből összesen 80 tanuló érdemelte ki a részvételt a kirándulásokra.

Korán indultunk, és három órás út után végre megérkeztünk a Nyíregyházi Állatparkba.

Kisebb csoportokba váltunk szét, és így fedezhettük fel Sóstó Zoo-t.

Mivel mindenkinek más az érdeklődési köre, szinte minden csoport más irányba indult el. Az állatkertben élő állatok a származási helyük szerint, rendszerezve találhatók meg: afrikai állatok, ausztrál állatok, európai állatok, stb.

A kirándulás előtti biológia órán, nálunk, hetedikeseknél, éppen a csimpánzokról, bőgőmajmokról esett szó, ezért amikor a csapatom a majmokat tekintette meg, el tudtam mondani az állatról az órán megszerzett ismereteimet. A majmoktól az andoki kondor elnevezésű madár felé vettük az irányt.

Heni, a csapattársam már alig várta, hogy a ragadozó állatokhoz érjünk, izgalommal beszélt a farkasról és a jaguárról. Zsófit és Bogit pedig a flamingók nyűgözték le.

A legtöbb érdeklődőt talán a Fóka-show vonzotta, csodálkozva bámultuk, ahogyan a fókák átugrottak a karikán, vagy tapsoltak, ha a közönség is megtapsolta mutatványukat.

Érdekes volt a papagáj-show is, sokáig gyönyörködtünk a különböző színű és mintázatú példányokban. Igyekeztünk minél több, főleg számunkra ritkábban látható állatot fölkeresni.

Sajnos hamar eltelt a nap, indultunk haza. Útközben megálltunk Debrecenben a McDonald’s-ban, ahol vásároltunk és játszóházaztunk egy jót. A hazaúton mindenki az állatkertben látottakról áradozott a buszon.

Ez a nap nagyon szuper volt.

Társaim nevében is köszönjük a Petőfi Diákegyesületnek, hogy egy ilyen élménydús napot szervezett számunkra!

Árvai Gabriella (7. a osztályos tanuló)

További képek: