XI. ”Kistudósok” diákkonferencia

Április 16-án a Palánta Kulturális és Sportegyesület és a Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola az idén is megrendezte a hagyományos Kistudósok diákkonferenciát.

Az eseményre városunk minden oktatási intézményéből érkeztek előadók. A Kaszap Nagy István Református Általános Iskolából két, a Petőfi Sándor Általános Iskolából tíz, a KSZC Ványai Ambrus középiskolából egy, PowerPoint bemutatóval és LEGO robottal színesített előadást élvezhetett végig a közönség.

A bemutatkozó diákok által választott témák a mindennapi élet egyre szélesebb spektrumát fedik le évről-évre. Az előadások ma már nem csak a biológia, földrajz vagy történelem egy, a tanulók által érdekesnek tartott szegmensét dolgozzák fel, hanem megjelentek az informatikai, orvosi témák mellett azok is amelyek, egy sportággal, az animével, vagy egy ismert ember életrajzával foglalkoznak.

Az előadók felkonferálását az idén is Csajbók Ferencné vállalta el, és a zsűriben is ismerős arcokkal találkozhattunk: Czeglédi Erzsébet tanárnőt, Kádasné Márton Judit tanárnőt, dr. Oláh Gyöngyi doktornőt és Török Róbert igazgató urat. Köszönjük, és még sokáig számítunk munkájukra.

A „kistudósok” előadásait a zsűri tagjai közül dr. Oláh Gyöngyi és Török Róbert értékelte, nem fukarkodva a dicsérő szavakkal és jó tanácsokkal.

Köszönjük a szereplőknek és felkészítőiknek is ezt a szép délutánt. Külön köszönet illeti Vida Tamás polgármester urat és a Polgármesteri Hivatal dolgozóit a helyszín, és Kovács István igazgató urat a technikai háttér biztosításáért! Az idén egy öreg diákunk is támogatta a konferenciát, két doboz csoki felajánlásával. Köszönjük, Mészáros Dávid!

 Jövőre is várunk szeretettel mindenkit a XII. „Kistudósok” diákkonferencián!

                                                                                       /Vad Lajos Zoltán/