Projektzáró rendezvény a Petőfiben

Iskolánk történetének egyik legmaradandóbb állomásaként, végre hivatalosan is birtokba vehettük a kívül-belül megújult iskolaépületeinket.

Hét hónap után meglepő, és egyben felemelő érzés volt visszatérni a bennünket befogadó Ványaiból a ,,Fiúiskolába”, ide a Petőfi térre, és folytatni a napi munkát. A korszerű, esztétikus környezet, a megújult helyiségek, az új bútorok, az udvaron kialakításra került új mikroterek, az iskolában mindenütt megtalálható akadálymentesítés nyomán úgy éreztük, mintha egy teljesen új iskolába érkeztünk volna meg. Párhuzamosan több sikeres pályázat munkálatai folytak, így került sor például a modern, energiatakarékos központi fűtés beszerelésére is, továbbá a legmodernebb oktatási eszközök beszerzésére is.

Az elmúlt hónapok munkálatainak folyamatát láthattuk, ha éppen erre vitt az utunk, vagy a Kevi Tv adásaiban, illetve olvashattunk róla a Túrkeve újságban. Nem véletlen, hogy ilyen kiemelt figyelem kísérte ezt, a városunkban is ritkaságszámba menő projektet.

2019. április 24-én, ünnepélyes keretek között került sor az EFOP-4.1.3-as számú projektet záró rendezvényünkre.

A felsős diákok műsora olyan színes volt, mint maga a ,,petőfis” élet. A köszöntők, ünnepi beszédek, és a velünk együtt ünneplő vendégek szavai vidámságot, a jövőbe vetett bizakodást fejezték ki, és egybecsengtek a műsornak azzal a részével, amelyben felsős tanulóink azt fogalmazták meg, hogy miért jó petőfis diáknak lenni.

A rendezvény második részét a szalagátvágás nyitotta meg, amely után vendégeinket vezettük körbe a felújított épületben, és a megszépült udvarunkon.

Megköszönjük vendégeinknek, hogy elfogadták meghívásunkat, és velünk voltak ezen a ritka különleges délutánon.

Mi, az iskola minden tanulója és dolgozója azon leszünk, hogy méltóképpen gondját viseljük megújult épületeinknek és külső környezetünknek.

A szalagot vágók balról jobbra: Sági István (tankerületi igazgató, Karcagi Tankerületi Központ), F. Kovács Sándor (országgyűlési képviselő, Jász-Nagykun Szolnok Megye 3.vk.), Vida Tamás (Túrkeve város polgármestere), Török Róbert (intézményvezető – Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola, szakmai vezető)

Projektzáró rendezvény galéria megnyitása