II. Petőfi-versenynapok

Hagyományteremtő szándékkal fogott hozzá iskolánk néhány szakmai közössége az elmúlt tanévben a tankerület iskolái részére meghirdetett versenyeivel. Ez a rendezvénysorozat részben hiánypótló kezdeményezés, részben pedig az iskolánkban létrehozott szakmai „jógyakorlat” megvalósulásának egyik kiemelkedő színtere.

A II. levelezős matematikaversenyre kilenc iskola közel 70 tanulója küldte el a három fordulóra a feladatsorok megoldásait. A döntő fordulóban 39 diák mérhette össze tudását iskolánkban, március 26-án.

A változatos, gondolkodtató feladatok megoldása után a következő eredmények születtek:

II. levelezős matematikaverseny eredmények

Ugyanezen a napon a hatodikos diákok a Természetismereti verseny döntőjében izgalmas és nagyon érdekes feladatok megoldásával küzdöttek meg a pontokért és természetesen a helyezésekért. A három írásbeli forduló után a döntő feladatai között az iskolai anyagon kívül a Hortobágyi- és a Körös-Maros Nemzeti Parkkal kapcsolatos ismeretek is helyet kaptak.

A verseny első helyezettje iskolánk tanulója Árvai Gabriella lett, felkészítője Pagonyiné Mikes Irén tanárnő. A második: Dobos Dániel, a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola tanulója lett, felkészítője Répási Éva. A harmadik helyen Csernák Róbert végzett a Kaszap Nagy István Református Általános Iskolából, felkészítője Szabóné Debreczeni Ildikó.


Március 28-ára, a ,,Kevi Kavalkád” levelezős anyanyelvi verseny döntőjébe,  a két írásbeli fordulóban nyújtott teljesítményük alapján a legjobb nyolc csapatot hívtuk meg.

Az idei tanévben városunk híres szülöttjének, Finta Sándornak, a világhírű szobrásznak egy kevésbé ismert, de annál jelentősebb ,,A kisbojtár” című irodalmi alkotásából kiemelt részleteket választottuk az írásbeli fordulók keretéül.

Az 5-6. évfolyamos csapatok döntőjében a sokszínű feladatok, játékos-énekes produkciók után az egész mezőnyben igen szoros eredmény alakult ki. A képzeletbeli dobogóra  a következő csapatok állhatnak föl:

II. Kevi Kavalkád döntő eredmények

Versenyeink megrendezéséhez, lebonyolításához jelentős támogatást nyújtott a Karcagi Tankerületi Központ, a PDE, és a Palánta Egyesület.

A versenyekkel kapcsolatos tanári és tanulói visszajelzések eredményeként jövőre is folytatjuk a versenysorozatot.

Gratulálunk, és köszönjük az iskolák, a diákok és a felkészítők munkáját!

A tanév hátralévő részére eredményes munkát kívánunk mindenkinek!