Nagy siker Kisújszálláson

Péchy Blanka érdemes művész, a Kazinczy-díj alapítója indította útjára a Szép Magyar Beszéd versenyt általános iskolások számára. 2018. április 6-8. között 19. alkalommal – a hagyományoknak megfelelően – Kisújszállás adott otthont a Dunától keletre fekvő megyékből érkező diákok versenyének. Iskolánkat Busi Olívia 8. osztályos tanuló képviselte az országos megmérettetésen. Rajta kívül öt tanuló vett részt a versenyen Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Ebben az évben 67-en jutottak be a döntőbe, ahol két szöveget kellett felolvasniuk a versenyzőknek a szakavatott zsűri és a hallgatóság előtt. A pénteki szabadon választott szöveg felolvasása után szombaton a kötelező szöveg előadása következett. Olívia így emlékezett vissza a versenynapokra:
„Az országos verseny három napja értékes kulturális programokkal telt. A versenyzés után lehetőségünk adódott kikapcsolódni és ismerkedni versenytársainkkal. A színes programok feledtették velünk azt, hogy versenyen vagyunk, így felszabadultabbak voltunk. A honvágy is távol állt tőlünk, hiszen nagyon jó hangulat uralkodott minden este a rendezvényeken, de a szobánkban is. Kellemesen telt ez a három nap, ami remek tapasztalat, kiváló lehetőség és nagyon szép, maradandó emlék lesz számomra.”
Olívia iskolánk történetében az első diák, aki megkapta az arany Kazinczy-jelvényt. Mellé elnyerte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet különdíját. Felkészítő tanára Madarasi Magdolna volt.
Olívia, gratulálunk a csodás sikeredhez! Büszkék vagyunk Rád!