„Kevi Kavalkád” anyanyelvi verseny a Petőfiben

Az év elején indítottuk útjára a „Kevi Kavalkád” levelezős anyanyelvi versenyünket, amelyre 3 fős 5-6. osztályos csapatokat vártunk.

Célunk volt a diákok anyanyelvi műveltségének gyarapítása, ezért igyekeztünk kreatív, gondolkodtató, játékos feladatokat összeállítani a gyerekeknek.

A kiírást követően a tankerületből 22 csapat küldte be a megoldott feladatsorát.

Az első két forduló után a május 9-i döntőbe a legjobb 8 csapat jutott be: 4 csapat érkezett a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából, 1 csapat a Mezőtúri II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, 3 csapattal mi is képviseltettük magunkat.

A döntő napján először írásbeli munkájuk volt a versenyzőknek, majd következtek a szóbeli feladatok. Így év végén járva igyekeztünk színes, változatos, érdekes nyelvi játékokkal megmozgatni a csapatokat.

Az eredményhirdetést mindenki izgalommal várta. Senki nem ment haza üres kézzel, hiszen minden csapat kapott ajándékot, de a legügyesebbek, a dobogós csapatok könyvjutalomban is részesültek.

A döntő megszervezéséhez, a díjazáshoz segítségükre volt a PDE, a Palánta Egyesület és az iskolánk vezetése. Támogatásukat ezúton is köszönjük!

Humán munkaközösség