Fenntarthatósági témahét (1-4. osztály)

Az alsósok a Fenntarthatósági témahét programjait a környezettudatosság jegyében a szabadban kezdték. A kisebbek gyalogosan, a nagyobbak kerékpárral ismerkedtek a természet szépségeivel.

Az 1-2. osztályosoknak a Nimfea Természetvédelmi Egyesület tagjai tartottak interaktív előadást. Az első osztályosok az erdő állataival, míg a 2. osztályosok a tanösvény bejárása mellett, a „bagoly főváros” lakójaként a baglyokkal ismerkedtek, s beszélgettek arról, hogy ők mit tehetnek a környezetükért. Mindezek mellett játékra is jutott idő.

A 3-4. osztályosok kerékpárral már messzebbre merészkedtek, a város környékét járták be. A negyedik évfolyam a fenntarthatósági témanapon a közlekedés témakörét boncolgatta az energiafelhasználás, a takarékosság, és a mozgás fontossága fényében. Ebben a napos kiránduló időben 2×1 órahosszat kerékpároztunk, egy keveset játszottunk, és beépítettünk egy kis irányított beszélgetést is – pihenés gyanánt -.

A témanapot sikeresnek nyilvánította mindkét osztályfőnök, mivel feltételezték, hogy azon a napon a gyerekek szinte csak a saját energiájukkal gazdálkodtak, ez által hozzájárultak Földünk fenntarthatóságának meghosszabbításához.