Megyei Bajnokok a Petőfis fiú kéziseink

  2018. március 12-én III. korcsoportos Diákolimpia Megyei Döntőt rendeztek fiú kézilabda sportágban négy csapat részvételével. Iskolánk csapata I. helyen jutott be a február 27-én, Mezőtúron rendezett megyei elődöntőről.

  Csoportelsőként fogadta a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája csapatát az első mérkőzésen. Rendkívül kiélezett, harcias mérkőzésen a fiúk végig küzdve, minden gólért kivívták a döntőbe kerülést .

Petőfi- Kölcsey 22:21                    

Ezután a Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a  Karcagi Nagykun Református Általános Iskola csapatai mérkőztek az elsőségért.

A döntőben Hunyadi – Petőfi összecsapásra került sor. Az örök rivális miklósi együttessel végig izgalmas, döntőhöz méltó mérkőzést láthatott a közönség.

  A 2×20 perc játékidőben nem bírt egymással a két csapat, 18:18 állt az eredményjelzőn. Ezután 3-3 hétméterest dobtak a fiúk, ami ismét döntetlen lett. Így az első hibáig folytatódott a büntetőpárbaj, amelyből a Petőfis fiúk kerültek ki győztesen.

Ezzel az eredménnyel képviselhetik megyénket a Diákolimpia Országos Elődöntőjén.

Ez a siker több év munkájának eredménye a csapat és a szülők részéről, amelyhez szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk a versenysorozatban!

A csapat tagjai: Balázs Gábor, Boldog Balázs, Bordács Bence, Fazekas Tibor, Hollósi Róbert, Kádár György, Kalmár Adrián, Kelemen Gergő, Koós Ádám, Koós Róbert, Molnár Levente, Nagy Tibor, Ratkai Róbert és Szeremi István.

Edző: Urbán Marianna

                                                                                                       Fotó: Árvai Attila