7 mérföldes csizmában heted 7 határon át Országos Mesevetélkedő

Iskolánkban már hagyomány, hogy minden évben benevezünk a 7 mérföldes csizmában… Országos Mesevetélkedőre. Ebben a tanévben sem történt ez másként. A verseny népszerűségét igazolja, hogy az idén 10 csapatunk versengett meg az első két fordulóban. Örültünk a lelkesedésnek, hiszen így  3 fordulót iskolánkban rendezhettük meg.  Már több éve, hogy nem rendeznek megyei fordulót Petőfis csapatok nélkül. Reméljük nem lesz ez másképp az idén sem. Legjobb eredményeink a megyei 2., 3., 4., 7. hely.

A játék keretét a magyar népmesék adják. Az ismert vagy ismeretlen történetek felidézik kedvenc mesehőseink kalandjait, de találkozhatunk eddig még nem ismert szereplőkkel is. Ez az a játék, ahol a részvétel sokkal fontosabb, mint a győzelem! A közös „nyereség” a mesék olvasása, a közös játék öröme. Játszani, mesét olvasni, hallgatni pedig mindenki szeret.

A vetélkedő felmenő rendszerű, hat fordulóból áll. A benevezett 10 csapatból a 3. forduló végére már csak 2 csapat jut tovább a területi döntőre. A területi döntőről a megyeire, majd a legjobb csapat az országos versenyen mérettetheti meg magát. Ez így egyszerűnek is tűnik, de mire eljutnak a csapatok idáig, már 13 mesét kell nekik a legapróbb részletekig tudni. Ugyanis a feladatok nagyon összetettek, sok részletre, fogalomra, tárgyra, szereplőre, színre, számra, tulajdonságra stb… térnek ki. Már túl vagyunk a 3. fordulón, ahol a 10 csapat közül eldőlt melyik két csapat képviseli iskolánkat a területi döntőn. „Mese varázs” csapata, a 4. a osztály: Csuka Csenge, Lénárt Gabriella, Erdei-Farkas Gyula, Fazekas Bence, /felkészítő:Urbán Marianna/. „Királyok” csapata a 3. a osztály: Barna Tibor, Lakatos Sándor, Papp Ádám, Tóth Bence, /felkészítő: Soós Lajosné/. További jó versengés és felkészülést! Kívánjuk, hogy ilyen szép eredménnyel térjenek haza márciusban a területi döntőről.

Kovácsné Szécsi Mária       

   /az idei verseny játékvezetője/