A szeretet ünnepére hangolódtunk

2017. december elején mindkét épületünk karácsonyi díszbe öltözött. Iskolánk egyik legmeghittebb hagyományaként az adventi időszakban különféle programokkal hangolódunk rá a karácsonyi ünnepkörre. Az ablakok, folyosók és a termek dekorálása az osztályok, csoportok közös munkájának köszönhetően napról napra közelebb hozta az ünnepet. Az iskolákba belépőket pirosba és aranyba öltöztetett karácsonyfa, és hozzá fenyőillat köszöntötte, amely sokszor maga köré vonzotta a diákokat és a felnőtteket.
A kicsik nagy örömére a Mikulás is meglátogatott bennünket. Délutánonként adventi kézműveskedésre és közös mézes sütésre hívtuk a diákokat. A kisebbek egyik délutánon a Szegedi Miniszínház ,,Hahó Manó és a Mikulás ” című mesejáték nézői és részt vevői lehettek. A negyedikeseink idén is műsorral, ajándékkal kedveskedtek az óvodásoknak. Az osztályközösségek pedig külön is rendeztek karácsonyi délutánokat, ahol a csomagok átadása mellett természetesen a játéké és a jó hangulaté volt a főszerep.
Mindezek mellett pedig folyamatosan készültünk a közös karácsonyi ünnepségünkre, amelyek az utolsó tanítási napon fantasztikus ünnepi hangulatot varázsoltak iskolánk falai közé. Immár sokéves hagyomány nálunk, hogy a gyerekek műsorszámai után mi, felnőttek is kiállunk a képzeletbeli színpadra, és néhány énekkel mi is megajándékozzuk tanítványainkat és egymást is. A végén a közös éneklést többször is meg kellett ismételnünk.

 

Nagy meglepetés volt, hogy a Karcagi Tankerületi Központ minden diáknak egy hatalmas mikuláscsomaggal kedveskedett.

Ez után következett ünnepségünk legemlékezetesebb pillanata. A Tankerülettől különleges karácsonyi ajándék is érkezett: egy laptop, amelyet többek között példás igyekezetéért, kiemelkedő tanulmányi teljesítményéért, 2017-ben Ábrahám Réka, iskolánk 6.a osztályos tanulója vehetett át Török Róbert Igazgató úrtól.

Gratulálunk a kimagasló elismeréshez!

Minden kedves Olvasónak sikerekben gazdag, boldog, új esztendőt kíván a Petőfi Sándor Általános Iskola közössége!