VIII. KISTUDÓSOK DIÁKKONFERENCIA 2016. ÁPRILIS 27.

Meghívó VIII. Kistudósok Diákkonferencia 2016.

    A szülők által 10 éve alapított Palánta Kulturális és Sportegyesület ebben a tanévben 8. alkalommal rendezte meg a Kistudósok Diákkonferenciát.
Az idén a rendezvény „városi rangra” emelkedett, hiszen a Kaszap Nagy István Református Ált. Iskola valamint a Ványai Ambrus Gimnázium tanulói is részt vettek a programon. A diákkonferencia célja, lehetőséget adni a tehetséges, érdeklődő tanulóknak a tudomány különböző területeiről választott témákban előadásokat tartani. A szép számú közönség – tanulók, szülők, felnőttek- érdeklődve hallgatták pl. az Oscar-díjról, a Föld globális problémáiról, a kedvenc állatokról vagy a facebook használatáról, Harry Potter történetéről vagy Túrkeve turisztikai értékeiről tartott előadásokat.
Az előadásokra való felkészülést komoly kutató és gyűjtőmunka előzte meg, értékét emelte a színes látványos prezentáció. A diákokat az előadásokra való felkészülésben pedagógusok segítették, akik fontosnak tartják a tehetséggondozást a nevelő-oktató munkában. A rendezvényt az egyesület elnöke Juhosné Dr Oláh Gyöngyi értékelte, majd valamennyi résztvevő tanuló és felkészítő pedagógus oklevelet és emléktárgyat kapott.