Tájékoztatás a 2024/2025. évi beiratkozásról

Kedves Szülők!

 2024. március 27-én (szerdán) megnyitásra kerül a beiratkozás szülői felülete (BÁI), amely a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetőséget nyújt arra, hogy előzetesen beküldjék gyermekeik adatait az adott általános iskolába.

A Krétán történő jelentkezés estén is kötelező személyesen megjelenni az iskolában a beiratkozásra kijelölt napokon.

A 2023/2024. tanév rendjéről szóló 30/2023. (VIII. 22.) BM rendelet (továbbiakban: tanév rendje) alapján a személyes beiratkozás napjai: 

2024. április 18–19. (csütörtök és péntek).

Fontos alapelv, hogy a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.

Beiratkozás általános iskolába: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Az elektronikus ügyintézéshez ezen a linken találnak segítséget.

Az adatok feltöltéséhez szükséges a gyermek 11 számjegyből álló oktatási azonosítója, melyről az óvodákban tudnak felvilágosítást adni.

Iskolánk OM azonosítója: 035916

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. EMMI rendelet 22.§ (4) bekezdése értelmében az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatnia gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, illetve az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján ellenőrzi, hogy a lakcím-nyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel-e.

A fentiek okán a személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező, de felhívjuk figyelmüket  a szülők által megtehető előzetes adatszolgáltatás lehetőségére, és annak hasznosságára, hiszen ezáltal jelentősen könnyebbé és gyorsabbá válik az ügyintézés mindenki számára. Az online előzetes jelentkezés esetén a beiratkozás gyors és gördülékeny ügyintézéssel valósulhat meg.

A személyes beiratkozáskor az iskolában  az igazolványok  alapján ellenőrizzük a Kréta felületre feltöltött adatok hitelességét.

Abban az esetben, ha a beiratkozást nem kezdeményezik a Kréta felületén, az adatokat a helyszínen kell rögzítenünk a bemutatott okmányok alapján.

A beiratkozás nem jelent automatikus felvételt. A felvételről vagy a felvételt elutasító döntésről határozat formájában küldünk értesítést.