Pályaorientációs nap (november 22.)

Idén az iskola hagyományaihoz híven, november 22-én került megrendezésre a pályaorientációs nap. Intézményünkben minden évben egy napot szánunk arra, hogy az életkori sajátosságoknak és a gyerekek érdeklődési körének megfelelően foglalkozzunk a továbbtanulás, pályaválasztás kérdésével, a munka világával. Az intézmények, kollégák és a vendégek jóvoltából az idei évben is változatos programokon vehettek részt az osztályok. Az iskola tornatermében a környező városok intézményeiből érkező pedagógusok és diákok iskoláik lehetőségeit mutatták be, egy osztályteremben pedig Mezőtúrról, az Egészségfejlesztési iroda munkatársai nyújtottak jövőbeli perspektívát az érdeklődő diákságnak.

A szakmák iránt érdeklődő tanulók a sütő- és cukrászipari ágazatok bemutatásával kóstolók kíséretében ismerkedhettek meg, ezek mellett szakavatott mezőgazdasági és erdészeti, lovászati pályabemutatásban részesültek. Azon diákokat, akiket a kereskedelmi ágazat vonzott jobban, betekintést nyertek a kereskedő és webáruházi technikusi képzés, a pénzügyi és számvitel ügyintéző szakok rejtelmeibe. A szépségipar kedvelői is beavatást nyerhettek Balogh Jenifer tanítónő oktatásában a műkörömszakma rejtelmeibe, és a fodrászképzéssel is megismerkedtek.

Azon diákokat, akiket a jövőben elméleti tudásuk pallérozása ösztönöz tájékozódhattak a környező gimnáziumok szakjairól.

További fotók a rendezvényről az iskola Facebook oldalán

Pályaorientációs nap a Petőfiben (2023. november 22.)