Egészségnevelési hét, felsős

Az iskolánkban november harmadik hetében egészségnevelési témahetet tartottunk. Az egészség a teljes szellemi, fizikai jólét állapota. Ebből adódóan az egészségnevelés célja, hogy elősegítse a tanulók egészséges életvitelének kialakítását, a saját egészségük megőrzése érdekében követendő út megszilárdítását. A hét során minden évfolyam az  osztályfőnöki órákon és  az osztályközösségi foglalkozásokon, délutánokon az egészséges életmód elsajátításával ismerkedett meg.

 Egészségnevelési vetélkedőt a természettudományi munkaközösség tagjai állították össze. A feladatokat tevékenységközpontú módon, plakátkészítés, teszt, totó és activity feladattípusok keretében vonta be a tanulókat az egészségnevelés témájába. Az osztályokból 2×4 fős csapatok indultak, egyik csapat vetélkedő keretében, a másik terülj, terülj asztalkám kreatív feladatban mérhették össze a tudásukat, leleményességüket.

Vetélkedő eredménye:

5-6. évfolyam:
I. 6.b
II. 5.a
III. 5.b
IV. 6.a

7-8. évfolyam:
I. 7.a
II. 8.a
III. 8.b
IV. 7.b
V. 7.c
VI. 8.c

Az egészségnevelési hét szellemében csütörtökön délelőtt a diákok mézes reggelit fogyaszthattak, forró tea kíséretében, mely különösen feltöltött a hűvös udvarról beérkező diáksereget, s felhívta a figyelmet a mézfogyasztás jótékony hatásaira. A rendezvény sikerét jól mutatja, hogy minden elfogyott.

Egészségnevelési vetélkedő (2023.11.15.) képgaléria

Mézes reggeli (2023.11.16.) képek