1 millió lépés teljesítve

A túrkevei Petőfis diákok és szüleik mára ötször körbejárták az Országos Kéktúra útvonalát (virtuálisan). Erről a túrkevei Polgármesteri Hivatal 2023.05.25-én kapta meg a hivatalos értesítést a szervezőktől.

Sallai R. Benedek Túrkeve Város Polgármestere gratulált a Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak, pedagógusainak és a bekapcsolódó szülőknek, nagyszülőknek, akik városunkban elsőként teljesítették az „1 millió lépés az iskoládért“ kihívást, ami által virtuálisan ötször körbejárták kollektívan az Országos Kéktúrát! Ezt sok lépéssel és mozgással lehetett megvalósítani, okostelefonok használatával – szép teljesítmény volt csapatban is.

Ezzel a Petőfi iskola részt vesz egy sorsoláson, ahol iskolánként 1 millió Ft-ot nyerhetnek az iskolák sportszerekre. E mellet a város önkormányzata ösztönözni szerette volna a kihíváson való részvételre a helyi oktatási intézményeket, ezért felajánlott 300 ezer forintot sportszerekre minden túrkevei iskolának, aki teljesíti a kihívást. Nagy örömmel mondhatjuk el, hogy intézményünk a Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola, mivel hivatalosan is teljesítette a kiírást, máris jogosulttá vált a 300 ezer forintra.

Az új sporteszközök remélhetőleg nagyban  hozzá fognak tudni járulni a gyermekek mozgáskultúrájának további fejlesztéséhez, és az egészségesebb életmódra való nevelés eszközei lehetnek. Hajrá Petőfi! 🙂


A program weboldala: https://milliolepes.hu/