Dr. Balogh János Nagykunsági – Nagy-Sárréti Természetismereti Vetélkedő (2023.02.18.)

Már hagyománya a városnak, hogy tisztelegve Dr. Balogh János szellemi öröksége előtt meghirdette ebben az évben is az egyfordulós kistérségi levelező versenyt, amit ebben az évben Hajósné Bornemisza Edit, Kovácsné Szécsi Mária és Oroszné Lengyel Katalin tanító nénik állítottak össze. Mi alsósok – 3. és 4. osztályosok – 60 gyermek, azaz 20 csapattal vetettük bele magunkat a képrejtvény / igaz-hamis / keresztrejtvények / hibakereső feladványok sorába, hogy minél előkelőbb helyen végezhessünk.

34 versenyző csapatból egy triónk az előkelő I. helyezést szerezhette meg. Ők vehettek részt 2023. február 18-an a Balogh János XIX. Nagykunsági – Nagy-Sárréti Tájökológiai Konferencián, és vehették át a megérdemelt jutalmukat.

Név szerint iskolánkat képviseli az „Ökosok, az okosok” csapat

Debreczeni Andrea 3.c
Bodó Borisz 3.c
Sallai Róbert Barnabás 3.c
Felkészítő: Szabó Tünde

A 3-4. osztályos tanulók évek óta levelezős környezetvédelmi versenyen vehetnek részt. A feladatok Dr. Balogh János életével, életművével, a környezet-, a természetvédelemmel kapcsolatosak. A végeredmény nagyon szoros lett. Ezt mutatja, hogy a 2. és a 10. helyezett csapatok között is csak 7 pont a különbség.

A versenyen 3 fős csapatok indulhatnak. A csapatok száma a tavalyi évvel szinte megegyezett, mivel idén 34, tavaly 35 csapat nevezett. A helyi iskolák (Petőfi, Kaszap Nagy István) mellett vidékről (Mezőtúrról, Karcagról) is érkeztek pályázatok. Külön szeretném kiemelni püspökladányi Erőss Lajos Református Általános Iskolát és Óvodát, ahonnan rendszeresen nagyon sok megoldás érkezik. Az egy osztályból beküldött 2. legtöbb pályázatot is onnan kaptuk. A legtöbb, 7 pályázat egy osztályból, a mi iskolánkból a 4.b-ből érkezett, míg a már említett püspökladányi iskola sem sokkal maradt el tőlük az 5 csapattal. Nem csak sok megoldást küldenek be, de évek óta a díjazottak között vannak. Így A három muskétás nevű csapat is, akik a tavalyi 2. helyezés után ebben az évben a 3. helyezettek lettek.