Egészségnevelési napok a felső tagozaton

„ Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya. „

Iskolánk kiemelt nevelési célkitűzése az egészséges életmód alapjainak megismertetése és mindennapi alkalmazása. A novemberben megtartott hétnek az egészségnevelés, egészséges életmód állt a fókuszában, amely sokszínű programjával nagyon népszerű volt. Az iskolára nagy felelősség hárul a tanulók testi, lelki és szociális fejlesztése területén is. Ezért a hét programjába rendkívüli osztályfőnöki órákat tartottak meghívott előadóink.

A hét plakátok készítésével kezdődött. A téma a fogápolás, egészséges táplálkozás, a vitaminok és a káros szenvedélyek voltak.

Kedden a JNSZ Esély Egyesület JNSZ Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes háztól voltak kerekesszékes vendégeink, akik az 5. és 6. évfolyamon a kerekesszékesek életéről meséltek illetve mutattak be eszközöket, melyek a mindennapi életüket segítik. A 7. és 8. évfolyamosok pedig az autizmusról hallgattak meg egy nagyon színvonalas előadást.

Szerdán délelőtt pedig a karcagi vöröskereszt munkatársai voltak az iskola vendégei. Az 5. és 6. évfolyam az elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedhettek meg és próbálhatták ki az újra élesztést, a stabil oldalfekvést. A nagyobbaknak pedig egy felvilágosító óra keretében előadást tartottak a serdülőkorral járó változásokról. /Fiúból férfi, lányból nő/. Ezen a délutánon az osztályok egy vetélkedőn is összemérhették tudásukat.

Mivel iskolánk csatlakozott az aktív iskola programhoz, ezen a héten minden osztály az egészséges életmód különböző területeiről beszélgettek osztályfőnöki órán.

Csütörtökön délelőtt a szünetekben pedig vajas-mézes kaláccsal és különböző teák kóstolásával zártuk a hetet.

Pagonyiné Mikes Irén

További képek a felsős egészségnevelési hétről