December hónap a Petőfiben 2022.12.

Várjuk a karácsonyt!! Téli és karácsonyi köntösbe bújtattuk az iskolát. Mindenhol köszön ránk a hó, az ünnep jelképe, a várakozás pillanatának sugallata. Ablakainkban mézik, folyosóinkon a gyerekek téli alkotásai, gyertyák, adventi ablakok/versek, ajándék csomagok. Ünnepi fotófal emeli ezt a hónapot a különleges minősítés magaslatába.

Adventi kézműveskedés is színesítette a a tél első hónapának pillanatait. Osztályaink különböző szebbnél szebb alkotásokat készítettek ezen a délutáni programon. Kik egyszerűbb, kik időigényesebb/komolyabb produktumokkal dicsekedhetnek. E program a várakozás, a meghitt családias légkör jegyében, zenehallgatással kísérve telt el. 

Iskolánkban a december nem múlhat el az adventi naptárak napi kibontása nélkül. Osztály tanítóink kreatív kezük munkáját és találékonyságát dicsérve, tanulóink mindennap örülhetnek valami apróságnak vagy beleírt mondatnak pl. Ma a barátod mellé ülhetsz!; Ma nincs házi feladatod!  

Gyermekeinkhez december 6-án megérkezett a Télapó. Minden osztályba bevitte a kis manók által elkészített csomagokat, amit rengeteg dicsérő mondattal, és néhány esetben ejnye-bejnye szómasnival átkötve adta át a tanulóinknak. A kisebbek csillogó szemmel, meghatódva hallgatták a Mikulás bácsi szavait, míg a nagyobbak már cinkos pillantások kíséretében kapták meg a piros napi ajándékukat. A csomagok természetesen mindenféle finomságot, apróbb játékokat tartalmaztak. Mikulás bácsi kapott a gyerekektől verset, éneket, jóságot megígérő komoly pillantást, szeretettel való simogatást!

A hagyománnyal szakítva ebben az évben az óvodások kaptak meghívást az iskolába, hogy, a negyedikesek a kis műsorukat prezentálhassák nekik, és a meglepetést átadhassák. A program egy kisebb iskolatúrát is tartalmazott, ahol a leendő elsős tanító nékik vezetésével találkozhattak a picik a régi ovistársakkal, illetve betekinthettek egy-egy osztályterembe. A nagycsoportosok leheletnyi ízelítőt kaphattak a jövő évi rájuk váró varázslatból –krétatábla, olvasókönyv, …-

További képek a Facebookon