Tanórák az iskola falain kívül

Érthető módon a gyerekek körében mindig nagy érdeklődés előzi meg a rendhagyó órákat, amelyeknek az elmúlt hetekben kétszer is aktív részesei lehettek felsőseink.

Szeptember 22-én, a Túrkevéért Alapítvány meghívására látogattunk el a helyi művelődési házba. Magyari Barna író, újságíró a 125 éve született, és Túrkevéhez több szállal kötődő Sinka Istvánról összeállított kutatási anyagát mutatta meg az érdeklődőknek. Ízes nagyszalontai beszédével, csapongó gondolataival könnyen magával ragadta a jelenlévőket. Humorát többször is harsány nevetéssel jutalmazta a közönség.

Október 6-án igazi ünnepi hangulatot idézett meg nekünk a városi könyvtárban Kántor Judit színésznő. Műsorának találó elnevezést adott: ,,A népi triász gólyái”.  A helyzetgyakorlatoknak is beillő játékos feladatokban újszerű megközelítésben igyekezett az általa kiválasztott költemények képi világát megjeleníteni. A diákok talpraesetten álltak ki a képzeletbeli színpadra, a színésznő-rendező által eléjük vázolt tablóképek, jelenetek bemutatására.

Köszönjük a szervezőknek a meghívásokat!