Színházban jártunk

A Szolnoki Szigligeti Színház minden évadában készül olyan előadással, amellyel közelebb hozza a gyerekekhez a színház világát. Túrkevén is adódik ugyan lehetőségünk olykor egy-egy színpadi előadás megtekintésére, de egy igazi, nagyszínházi előadásra ritkán, csak komoly iskolai szervezéssel juttathatjuk el diákjainkat.

Éppen ezért minden tanévben keressük a megfelelő darabot, amelyet szeretnénk tanulóinknak megmutatni. Célunk és egyben folyamatos törekvésünk is, hogy az iskolai oktató-nevelő munkánkon túl esztétikai és művészeti nevelésben is részesüljenek diákjaink, úgy, hogy közben kellemesen és kulturáltan szórakozzanak is.

Ezért nagy örömünkre szolgált, hogy április 25-én ,,A dzsungel könyve” című musicalt nézhette és hallgathatta meg 47 petőfis diák a szolnoki színházban. A mese alaptörténetét mindannyian ismerjük: Maugli, az embergyerek a dzsungelben él és nevelkedik. Az évek alatt felcseperedik, eközben megismerkedik számos erdőlakóval, akik a barátai lesznek. De sajnos, színre lép a gonosz ellenség is. A történetet tovább színesítette, hogy a musical műfajnak megfelelően fülbemászó dallamok csendültek föl. A színpadkép, a látvány is bővelkedett meglepetésekben. A felnőttek mellett sok gyermekszereplő is játszott a darabban. A kétrészes előadást többször is tapssal jutalmazta a lelkes közönség. A második felvonás vastapsa után egy újabb meglepetés ért bennünket. Bejött a színpadra Balázs Péter, a színház igazgatója, aki nagy örömmel jelentette be, hogy ez volt az 50. előadás. Az ünnepi alkalomra rengeteg feliratos, színes lufi szállt a nézőtér felé.    Köszönjük ezt a csodás élményt!

Madarasi Magdolna