„A jó szakma felér egy diplomával”

2015. április 27-én mi, hetedikesek 20-an Szíjártóné Kun Zsuzsa és Madarasi Magdolna tanárnő kíséretében Budapesten jártunk a VIII. Szakma Sztár Fesztiválon. Ez egy háromnapos szakmai verseny volt a Hungexpo Vásárközpont területén.
A 10 órakor kezdődő rendezvényt Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg. A címben szereplő mondat igazságára és fontosságára hívta fel a közönség figyelmét. A műsorvezető elmondta, hogy 39 szakmában versenyeznek egymással a diákok, mint például ácsok, fodrászok, asztalosok, szakácsok, cukrászok, kárpitosok … A műsor sztárvendége Radics Gigi volt, aki három dalt énekelt. A délelőtt folyamán nézelődhettünk, kérdezhettünk a jelenlévőktől. Nagyon érdekes volt verseny közben megnézni a különböző szakmát tanuló diákok munkáját, pl. egy szék gyártását vagy egy frizura elkészítését.
Egy időre mi is a figyelem középpontjába kerültünk. Néhányan jelentkeztünk egy hetedikeseknek szervezett pályaválasztási csapat és egyéni vetélkedőre. A megmérettetés végén néhányan egy-egy pendrivé-vel lettünk gazdagabbak, a fődíjat, egy táblagépet is a mi diáktársunk, Lakatos Norbi hozta el. Rácz Zoli, a nyertes csapat másik tagja, ajándékcsomagot nyert.
14 órakor indultunk haza, ahol megbeszéltük, ki mit látott-hallott a rendezvényen. Mire hazaértünk, nagyon elfáradtunk. De azért otthon sokat meséltünk a szakmai napról. Örülünk és köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a fesztiválon.

Nédó Szintia, Gaál Henrietta, Kovács Rita és Pomázi Nikolett
7. osztályos tanulók