Alsós sportnap (2024.09.27.)

Szeptember 27. péntek délután rendezte meg a Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola a szinte hagyományossá vált sportnapját.

Magyarországon 1500 iskola vett részt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által életre hívott, ma már Európai Diáksport Napja (ESSD) néven futó programban, melynek során az MDSZ mozgásra hívta a hazai általános és középiskolákat.

Az MDSZ-nek az a legfőbb célja, hogy ezen a napon “színes, sokféle aktivitásban” vehessenek részt a diákok. Ennek a napnak arról kell szólnia, hogy a diákok legalább két órán keresztül “élményszerű” sportolást végezzenek.”

A petőfis kisdiákok – az alsó tagozat – először a Kossuth utcai körzet udvarán gyülekeztek, majd minden évfolyam/osztály elindult a gondosan eltervezett program megvalósításának helyszínére, avagy megtanultuk a biciklivel konvojban haladás szabályait – féktávolság.

Az 1-4. évfolyam Fesztiválon vett részt a Városi Sporttelepen a harmadik évfolyam szervezésében és a pedagógus kollégák, ped. asszisztensek segítségével és irányításával. A megnyitó és a közös zenés bemelegítés után csoportokba rendezve elhelyezkedtek a nyolc állomáson. Sokszínű játékos, ügyességi feladatok várták a gyerekeket, ahol kipróbálhatták magukat. Az állomások mindegyikén pedagógusok vezették a spottevékenységet. Volt futás, célba rúgás és dobás, Kotlós és kánya játék, sorverseny, akadálypályák teljesítése, szatyorverseny, trikófogó és foci is.  Jókedv, hangos nevetés mellett fontos volt, hogy minden kisgyermek különböző mozgásformákat tapasztaljon meg, és olyan élménnyel térjen haza, hogy minél többet mozogjon a program által kipróbált feladatok/játékok után. Megérdemelték a kapott piros almát és dobozos üdítőt.  Zene kísérte a programot, majd zárásként kiabálták a „kicsik”: PETŐFI!