Dr. Balogh János Tájökológiai Konferencia

Már 15 esztendeje, hogy minden februárban dr. Balogh János ökológus professzor születésnapján, Túrkevén találkoznak tisztelői, a környezet és természetvédelem elkötelezettjei.

A túrkevei Városháza dr. Czihat Károly Díszterme ezúttal is megtelt Balogh János tisztelőivel. A Tájökológiai Konferencián felnőtt előadók- egyetemi tanár, vízmérnök, biológus – között felemelő érzés részt venni a diákok számára e rendezvényen.

A Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskolát idén Németh Zsombor 6. osztályos tanuló képviselte, a „Kezünkben a Föld” című előadásával. Az előadás napjaink egyik legégetőbb problémájáról, a globális felmelegedésről szólt. A konferencia megható pillanata volt számomra, amikor Zsombor előadását a résztvevők hatalmas tapssal méltatták, majd elismerően gratuláltak. A konferencia végén meghívást kapott előadásával a IX. Magyar Világtalálkozó nyitórendezvényére Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében, Aranyosapátiba. Továbbá, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei szakaszmérnöke egy Tisza-tavi csónaktúrát is felajánlott.

                                                                                    Pagonyiné Mikes Irén
felkészítő tanár