November – egészségnevelési napok

Az idei programsorozatunkat a ,,méz világnapja” délelőttel kezdtük.

A szünetekben az egészséges teák mellett mézes falatkákból álló kóstoló várta a diákokat. Tudjuk, hogy egy alkalom kevés az egészségtudatosabb táplálkozási szokások átalakításához. A gyerekek elismerő szavai azonban azt bizonyítják, hogy ilyen ízletes, sőt egészséges reggelit, uzsonnát otthon is szívesen fogyasztanának.

Külön köszönetet szeretnénk mondani a Kevi Kenyér Kft-nek, és Kelemen Tamás Úrnak a finom péksüteményekért, továbbá a Kevi Méhészeknek, külön is Kalmár László helyi őstermelőnek, akik önzetlenül biztosították számunkra a ,,Mézes nap” hozzávalóit.

A következő felsős programra a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodájának  két munkatársa fogadta el meghívásunkat. Gazdag szemléltetőanyaggal, sok érdekes és hasznos információval tartottak előadásokat, évfolyamonként. Az interaktív rendkívüli órákon a gyerekek kérdezhettek, megoszthatták ismereteiket. A jó hangulatú órákon bebizonyosodott, hogy az irányított beszélgetésekre mennyire nagy szüksége van a mai kamaszoknak is. Szó esett az egészségmegőrzésen és  egészséges táplálkozáson át a személyes higiénéig, továbbá a serdülőkor problémáiról, valamint az egészségkárosító anyagokról, szerekről.

Köszönjük előadóink türelmét, és humorát!

A fotók az előadásokon készültek.