Egészségnap az alsóban

Az alsó tagozaton minden évfolyam külön tartotta az egészséges életmóddal kapcsolatos programjait.
Az első osztályosokéra november 23-án került sor. Előzetes feladatként készültek el a kis rajzok, amelyeken lépésről lépésre kerültek bemutatásra azok, amelyek az egészség megőrzésében segíthetnek. 23-ra, csütörtökre minden osztály valamilyen, az egészséges életmóddal kapcsolatos emblémát készített magának. Így készült sárgarépa, körte nyaklánc, alma kitűző, amit viseltek tanulók, tanító nénik.

A programok már reggel 8 órakor közös, rendkívüli testnevelés órával kezdődtek. A bemelegítés is különleges volt: Egy mesében elhangzó zöldség, gyümölcsnevekre kellett leguggolni. Ezután került sor a sorversenyre, kidobócskára és a pókfocira.

A tízórai szünetben, szülői segítséggel teaház (9 féle teával) és zöldség-, gyümölcskóstoló várt a gyerekekre. A sok finomság délelőtt nem is fogyott el, délutánra, sőt másnapra is jutott belőle.

A következő órákban a feladatok is az egészséggel kapcsolatosak voltak: kakukktojás keresése, szöveges feladatok gyümölcsökkel.

A második évfolyamon is mozgalmasan telt az egészségnevelési nap. A tanító nénik testileg és szellemileg is átmozgatták a gyerekeket, de nem maradhattak el a zöldségek, gyümölcsök sem.

A november hónap az egészség jegyében telt a negyedik évfolyamnak is! A Városi könyvtárban e témakörben vetélkedhettünk. Természetesen az egészséghez kapcsoltuk a mozgást, az igazi kézzelfogható étkeket – zöldség, gyümölcs -, a meséket, és a rajzolást!