Cirkuszban jártunk

Cirkuszban jártunk

Október 19-én a Fővárosi Nagycirkuszban jártunk. Lehetőség adódott, hogy a vidéki iskolák kedvezményesen megtekinthetik a Lúdas Matyi című előadást. Mi, 5.b-sek, 5.c-sek és 6.b-sek szerencsések voltunk, hiszen a 15 órakor kezdődő előadáson ott ülhettünk a nézőtéren. A Lúdas Matyi történetét mindannyian jól ismertük, már csak azt vártuk, milyen állatok szerepelnek a porondon.
Sok állat vonult fel: ludak, kismalacok, kakas, szamár, lovak, kecskék, nyulak, kutyák, de volt kígyó és elefánt is. A kutyás műsor az egész közönséget levette a lábáról, nagy tapsot kaptak. Matyi lúdjai jelmezbe öltözött artisták voltak, akik a magasban látványos bemutatót tartottak. Sok mutatványost láthattunk, a legizgalmasabb egy kardnyelő volt. Mindenkinek tetszett a szép díszlet.
Az előadás után egy rendhagyó biológiaórán vettünk részt, ahol a szerencsés gyerekek megsimogathatták a Szultán nevű kígyót. Majd újra bejöttek az előadáson szereplő állatok, és az órát tartó tanár néni érdekességeket mesélt az állatokról.
A kutyák bevonulása előtt feltett kérdésre Punyi Panni 6.b-s tanuló is jól válaszolt, ezért jutalomként két fiúval a porondon a kutyás bemutatón szerepelhetett.
Este 6 órakor tele élménnyel ültünk fel a buszunkra. Köszönjük, hogy ott lehettünk, nagyon jól éreztük magunkat.
(Az előadás alatt sajnos nem fényképezhettünk, így azt az internetről töltöttük le a képeket. Pannit és a kutyákat már fotózhattuk.)

Punyi Panni, Csendes Zsófia, Papp Edina
Koós Róbert, Bordács Bence (6.b osztály)

  

További képek…