Kirándulás a Mátra és a Bükk lábánál

Kirándulás a Mátra és a Bükk lábánál

 2017. október 13-án, pénteken kiránduláson vett részt egy busznyi tanuló az iskolánkból. Gyöngyösön a Mátra Múzeum, Egerben az Eszterházy Károly Egyetemen található Varázstorony volt a cél. A szép őszi időben, élményekben gazdag napot tölthettünk el a két, történelmi borvidékéről is ismert városban.

 A programot a biológia-földrajz munka-közösség tanárai szervezték, a Palánta Kulturális- és Sportegyesület támogatá-sával. A belépők árát az egyesület fizette, a diákoknak csak az útiköltségre kellett költeniük.

 A gyerekek számára a legnagyobb élményt a rendkívüli fizika óra jelentette, ahol 45 percen keresztül ismerkedhettek a gázok tulajdonságaival érdekes, látványos kísérletek segítségével. Az egyetem kupolájában levő camera obscura is látványos volt, hiszen ritkán járhatunk egy fényképezőgép belsejében.  A szabad programra az egri sétáló utcában került sor, ami szintén előkelő helyre került a részt vevő tanulók beszámolóiban.

A magam és a gyerekek nevében köszönöm a kollégák munkáját és a Palánta Egyesület segítségét, mert ez a nap nélkülük nem jött volna létre!

Vad Lajos Zoltán munkaközösség-vezető