Egészségnevelési napok (2016.11.22.)

Egészségnevelési napok a Petőfi felső tagozatán.

Egészségnevelési napok a Petőfi felső tagozatán.

Köztudott, hogy a betegségek túlnyomó többsége a helytelen életmódra vezethető vissza. Ezért mi pedagógusok fontosnak tartjuk, hogy tanulóinkkal megismertessük az egészséges életmód néhány alapelvét.

A hét programjával igyekeztünk felhívni tanulóink figyelmét az egészséges táplálkozásra. Tudatosítottuk bennük, hogy az egészség érték- tenni kell érte. Az egészséges életmód és az egészségvédelem fontos. Célunk volt továbbá, hogy kialakítsuk gyermekeinkben az egészséges életmód iránti igényt. Tudatosítsuk mindenkiben az egészségkárosító szerek szervezetünkre gyakorolt hatását.

A hét rendezvényei lehetőséget adtak arra, hogy a diákok különböző formában tudjanak együttműködni társaikkal. Sor került szellemi vetélkedőre, kutató munkára, egészséges ételek készítésére, ünnepi asztalterítésre, plakátkészítésre. Továbbá a már hagyománnyá vált rendhagyó osztályfőnöki órákra. Az ötödik évfolyamon a fog és testápolásról, a hatodik évfolyamon az egészséges táplálkozásról tartottak felvilágosító órát a mezőtúri kórház dolgozói. A hetedik évfolyamon a serdülőkori változásokról beszélt dr. Oláh Gyöngyi és dr. Thodory Zsolt. A nyolcadik évfolyamon a rendőrség munkatársa a káros szenvedélyekről. Sor került még gyógyteák, sült tök és sült alma kóstolására.

A hét programjáról, hangulatáról a fotók is sokat elárulnak.

Teljes galéria megtekintése